Kies de juiste liner voor je Combo Excelsior®

Het selecteren van de juiste intermediate bulk container (IBC), de Combo Excelsior®, is even belangrijk als de keuze van de liner die je erin plaatst. Een juiste combinatie kan namelijk leiden tot kostenbesparingen tijdens uw productie- en verzendproces, minder inspanningen die verspild worden aan lekkage- of verontreinigingsproblemen, beter gebruiksgemak voor de eindklant, met het behoud van de duurzaamheidsfactor voor alle belanghebbenden in de supply chain.

OPTIE 1 - Form-Fit IBC Liners
Deze liners werken naadloos, letterlijk, bij hoge snelheden of moeilijke vullingen en houden het zuurstof buiten in het geval van aseptische producten. Ze worden zo vervaardigd dat ze 100% de interne vorm van de Combo Excelsior® overnemen. Form-Fit IBC-liners bieden hoge prestaties in kritische toepassingen, zoals top-fill toepassingen dankzij het gebruik van een brug of automatische vuller. Dankzij de ergonomische deuren van de Combo Excelsior® is het ook makkelijker om de liner op de bodem te plaatsen.

Form-Fit IBC Liner

OPTIE 2 - Pillow-Shaped IBC Liners
Dit zijn kussenvormige flexibele liners die doorgaans opgebouwd zijn uit twee of drie lagen lineaire polyethyleen met een lage dichtheid en een barrièrefolie wanneer ze gebruikt worden voor toepassingen waarbij een zuurstofbarrière noodzakelijk is.

Pillow-Shaped IBC Liners

OPTIE 3 - Air-Assist IBC Liners
Deze zijn speciaal ontworpen voor een gemakkelijke en verbeterde afvoer van producten met een hoge viscositeit. De Air-Assist Liner is voorzien van een Form-Fit Liner inclusief een aangehechte luchtblaas. Als de luchtblaas wordt opgeblazen, duwt deze tegen de Form-Fit Liner, waardoor het visceuze product uit de liner wordt geforceerd en er bijgevolg minder restproduct in de liner achterblijft. Bovendien verloopt deze toepassing na het aanbrengen van het luchttoevoersysteem volledig automatisch.

Combo Excelsior met Air-Assist IBC Liner

Waarom IBC Liners kiezen?

  • verhoogde efficiëntie
  • lagere kosten
  • gemakkelijke opstelling/omschakeling
  • ingebouwde kwaliteitscontrole
  • duurzaam
  • BPA-vrije ventielen

P.S.: wist je dat we stock produceren en 3 dagen na afroep reeds bij jou kunnen leveren.  Er is bijgevolg geen reden om niet over te schakelen.

Contacteer ons
via mail: info.belgium@schoellerallibert.com
via telefoon: +32 11 39 38 38